Hoe is het klimaat in Portugal?

 


 

Eén van de grote redenen die Portugal tot een van de beste land maakt is het Mediterraan klimaat.

De grootste invloed is natuurlijk de Atlantische oceaan . Zo zorgt het ervoor dat de temperatuur in de zomer lager blijft en in de winter hoger in vergelijking tot landen die op dezelfde breedtegraad liggen.

Het weer kan verschillend zijn per regio in Portugal. Zo kan er in het binnenland, op de hoger gelegen gebieden, sneeuw vallen in de winter.

Portugal staat op het lijst van warmste landen in Europa. Portugal staat vooral bekend om haar warme temperaturen en mediterraan klimaat. Waar het in de zomer droog en warm wordt, is de winter het natte seizoen met een milde temperatuur. Door de lange kustlijn aan de Atlantische oceaan is het vaak winderig.

 

Het klimaat verschilt lichtjes van streek tot streek:

De Algarve (het zuiden kant) heeft een mediterraan klimaat dat erg lijkt op dat van Spanje, met hete zomers en milde winters. In de zomer schijnt de zon bijna 300 dagen en meer dan 12 uur per dag. Ook de regio boven de Algarve, Alejento, is ’s zomers erg heet. De winters in Alejento zijn er koel en nat.

In het noorden van Portugal worden de kusten opgewarmd door de Warme Golfstroom. De winters zijn er mild en de zomers erg warm. In het centrale en noordelijke binnenland zijn de zomers nog heter, maar de winters kouder. Hier vind je ook de grootste bergketen van het land, de Serra da Estrela.

Wintersport? zeker mogelijk. In het noorden van het land valt meer neerslag dan in het zuide

written by ILBE team

Dit vindt u mogelijk ook leuk

#spain #holidays #holiday booking

Five strategies for holiday expat bookings

Whether you want to expatriate, retire, open up a business or want to buy a second home, we will help you go through all necessary steps to get there.

Lees meer
#turkey #bank account

How can I open a bank account in Turkey?

Most banks in Turkey offer a choice of accounts that meet customer needs and offer a wide range of services.

Lees meer
#moving abroad #relocation costs

I am moving abroad: what relocation costs can I have?

Few people make the decision to take their own furniture abroad. But if you are planning to move abroad permanently, it might be better to bring your own goods for a more

Lees meer