De huurwetgeving in Portugal: “Alojamento Local”


 


Iedereen die tijdelijke accommodatie aan toeristen verleent, wordt beschouwd als een "Alojamento Local. Het kunnen privépersonen of bedrijven zijn en het kunnen huizen, appartementen of andere accommodaties zijn.

Men spreekt over een "Alojamento Local" zodra het is geadverteerd onder welke vorm dan ook van reclame.

 

Registratie

 

Het uitbaten van een "Alojamento Local" vereist registratie van het etablissement door voorafgaandelijk contact met het stadsbestuur, via een gratis online registratie bij de "Balcão Único Electrónico".

Elke pand heeft dan een registratienummer van "Alojamento Local" dat naar de "Turismo de Portugal" wordt doorgestuurd. Deze instelling stuurt deze informatie om de zes maanden naar de Belastingdienst.

De maximale capaciteit van de "Alojamento Local" -instellingen, met uitzondering van deze met hostel labelling, is negen kamers en 30 bedden.

Met betrekking tot de veiligheid tegen brandgevaar legt het wetsdecreet ook de minimumvereisten vast waaraan deze inrichtingen met minder dan 10 bedden moeten voldoen.

 

boetes

De boetes bedragen 2.500 euro tot het hoogste van 35.000 euro voor bedrijven. De ergste overtreding van de wet is de niet-registratie of de niet langer accurate registratie van de "Alojamento Local" die wordt aangeboden, beschikbaar gesteld, gepubliceerd en gemedieerd.

 

Voor meer vragen, neem contact op met ILBE.BE Via Info@ilbe.be of telefonisch: 0032478934121

written by ILBE team

Dit vindt u mogelijk ook leuk

#spain #holidays #holiday booking

Five strategies for holiday expat bookings

Whether you want to expatriate, retire, open up a business or want to buy a second home, we will help you go through all necessary steps to get there.

Lees meer
#turkey #bank account

How can I open a bank account in Turkey?

Most banks in Turkey offer a choice of accounts that meet customer needs and offer a wide range of services.

Lees meer
#moving abroad #relocation costs

I am moving abroad: what relocation costs can I have?

Few people make the decision to take their own furniture abroad. But if you are planning to move abroad permanently, it might be better to bring your own goods for a more

Lees meer