wat zijn de cultuurnormen in Portugal?


 

De Portugese cultuur is sterk beïnvloed door de dominantie van de katholieke kerk en de traditionele christelijke waarden.

Deze invloed wordt nog steeds weerspiegeld in de moderne Portugese samenleving. Het Portugese volk is traditioneel en conservatief. Ze accepteren niet gemakkelijk innovatie en radicale veranderingen, zowel in de gemeenschap als in het gezin.

 

Het leven in Portugal draait om het gezin en zelfs in de 21ste eeuw blijven sommige tradities en levenswijzen onveranderd, vooral in landelijke gebieden. Portugal heeft een rijk historisch verleden en in het hele land zijn dan ook sporen te vinden uit de Romeinse, Christelijke, Moorse en Gotische tijd. Hun cultuur is een zeer interessante maar ook veelzijdige cultuur.

De Portugezen zijn erg trots op de cultuur van de Fado en de volksdansen. Prachtige monumenten die gebouwd zijn in typische Portugese manuelstijl, religie, stierenvechten en culturele steden maken dit helemaal af.

In Portugal is het gezin de basis van de sociale structuur. Individuen bouwen hun sociaal netwerk vanuit de familie en vragen hier hun hulp aan.

De laatste paar decennia is Portugal minder streng en informeler geworden met hun etiquette en regels, maar algemene beleefdheidsregels worden nog steeds gebruikt.

In minder formele omgevingen zullen mannen die elkaar kennen omhelzen en vrouwen elkaar begroeten met een kus op beide wangen. Vreemdelingen begroeten elkaar in het algemeen met een handdruk. Stedelijk-Portugees van de midden- en hogere klassen kleedt zich vrij formeel en er heerst een krachtig gevoel van fatsoen over gepaste openbare kleding.

 

written by ILBE team

Dit vindt u mogelijk ook leuk

#spain #holidays #holiday booking

Five strategies for holiday expat bookings

Whether you want to expatriate, retire, open up a business or want to buy a second home, we will help you go through all necessary steps to get there.

Lees meer
#turkey #bank account

How can I open a bank account in Turkey?

Most banks in Turkey offer a choice of accounts that meet customer needs and offer a wide range of services.

Lees meer
#moving abroad #relocation costs

I am moving abroad: what relocation costs can I have?

Few people make the decision to take their own furniture abroad. But if you are planning to move abroad permanently, it might be better to bring your own goods for a more

Lees meer