Hoe lekker is de Spaanse keuken?


 

Spanje heeft één van de lekkerste keukens ter wereld. Met zijn rijke, gezonde en verse ingrediënten is de Spaanse keuken één van de grondleggers van het Mediterrane keuken: een maximum aan lokale groenten, vleessoorten en zeevruchten bereid met extra olijfolie.

 

Spanje is de grootste producent ter wereld waar het olijfolie betreft. de olijfolie is dus een heilig ingrediënt in Spanje. Je zal zelden of nooit andere vetstoffen aantreffen in de traditionele recepten uit deze landenkeuken.

Spanje heeft ook een goede geografische omstandigheden die voor mooie verse producten zorgen. Zoals de zee, waar de kabeljauw en heek wordt gevist, de Iberische ham, afkomstig uit de bergen. En het goede klimaat dat zorgt voor goedgerijpte tomaten, paprika’s en diverse fruitsoorten. Iedere streek heeft zijn eigen typische schotels de beroemde tapa's.

 

Een andere eigenschap van de Spaanse keuken is de grote verscheidenheid. Zo kunnen gerechten aardig variëren naargelang je je in het binnenland bevindt dan wel aan de kuststreek. Verschillende regionale keukens zoals bijvoorbeeld de Andalusische, de Baskische en de Catalaanse keukens zijn onderling sterk verschillend. Deze diversiteit maakt het land een absolute aanrader voor een culinaire ontdekkingstocht

written by ILBE team

Dit vindt u mogelijk ook leuk

#spain #holidays #holiday booking

Five strategies for holiday expat bookings

Whether you want to expatriate, retire, open up a business or want to buy a second home, we will help you go through all necessary steps to get there.

Lees meer
#turkey #bank account

How can I open a bank account in Turkey?

Most banks in Turkey offer a choice of accounts that meet customer needs and offer a wide range of services.

Lees meer
#moving abroad #relocation costs

I am moving abroad: what relocation costs can I have?

Few people make the decision to take their own furniture abroad. But if you are planning to move abroad permanently, it might be better to bring your own goods for a more

Lees meer